Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.03.01. 09:21 Balzsam...

Fácánles...

 Nosztalgikus érzések jöttek szembe, amikor megtaláltam ezeket a tavalyi fotókat a képtáramban. Sőt, ha pontosabb akarnék lenni, összefutott a nyál a számban. Fácánlevest főztünk a Klubban, ahová épeszű fogyókúrázó egyébként se teszi be a lábát, mert legtöbbször hegyekben áll a harapnivaló, és még a legínségesebb időkben is van hagymás zsíroskenyér.

Szóval a fácán, Petra jóvoltából lett a társaság tagja, Ligeti Laci meg belevarázsolta a fazékba, mindenféle zöldségek kiséretében. Még mielőtt mindent beledobálnátok a fazékba, szólak, hogy először alaplét kell készíteni, vagyis a húst egy-két liter vízben fűszerekkel meg kell főzni. Aztán mehetnek bele a zöldésgek, és csak mikor kész a züldség, akkor kell beletenni, és átfőzni a husit. Ja és picit a végén besűríteni.

És a csoda: az egy szerencsétlen fácánból főzött levest kb harmincan ettük. Mindenkinek jutott, és isteni volt...

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr82360374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása