Nosztalgikus érzések jöttek szembe, amikor megtaláltam ezeket a tavalyi fotókat a képtáramban. Sőt, ha pontosabb akarnék lenni, összefutott a nyál a számban. Fácánlevest főztünk a Klubban, ahová épeszű fogyókúrázó egyébként se teszi be a lábát, mert legtöbbször hegyekben áll a harapnivaló, és még a legínségesebb időkben is van hagymás zsíroskenyér.
Szóval a fácán, Petra jóvoltából lett a társaság tagja, Ligeti Laci meg belevarázsolta a fazékba, mindenféle zöldségek kiséretében. Még mielőtt mindent beledobálnátok a fazékba, szólak, hogy először alaplét kell készíteni, vagyis a húst egy-két liter vízben fűszerekkel meg kell főzni. Aztán mehetnek bele a zöldésgek, és csak mikor kész a züldség, akkor kell beletenni, és átfőzni a husit. Ja és picit a végén besűríteni.
És a csoda: az egy szerencsétlen fácánból főzött levest kb harmincan ettük. Mindenkinek jutott, és isteni volt...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.