Na, csak zanzásítva, mert bár nagyon el vagyok maradva, azért szembejött egy két dolog, amirl írni kell. Karcagon jártunk, birkafőzőknél vendégeskedtünk munkaügyben. Egyébként is imádom a birkapörköltet, de amit ott kaptunk, az hibátlan volt. Arrafelé öntöttvas román lábasban rotyog a baripöri, az edényt kikenik zsírral, és hagymát futtatnak rajta, aztán mehet rá a hús. Víz állítólag nem kell rá (bár erre a hírre a tarkómig szaladt a szemöldököm), állítólag enged saját levet. Ízesíteni sóval, borssal, pirospaprikával kell, és némi fokhagymával félúton. A pörkölt persze akkor jó, ha megáll benne a kanál. (A mellékelt ábra is mutatja...) Speckó lábast a bácsik szerint romániában lehet venni, az ára pedig két birka (a bariárfolyam kb 30ezer körül mozog mostanság). Ja és a pöri közepébe beleteszik a fűszerezett fejet is, ezt (bármilyen meglepő) a vendég kapja... ez a legfinomabb falat...
Szolgálati közlemény: hamarosan visszatérek rendesen, és igazán... addig kitartás, főzzetek helyettem is... :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.