Jó előre megünnepeltem a karácsonyt, a tavalyi túra után ugyanis egyértelmű volt, hogy idén is megyünk Stockholmba. Idén már okosabbak voltunk, mert nem csak gyalogolni voltunk hajlandóak (na jó, rettentő hideg volt, úgyhogy a metró és a busz volt a melegedő) és tényleg csak kóstolásnyi mennyiséget ettünk egy-egy finomságból, hogy jusson hely a többinek is. Így persze a kis ötnapos kirándulás felért egy igazi gasztrotúrával, mégsem éreztük úgy, hogy öt métert sem tudunk megtenni, annyira teleettük magunkat. Isteni finomságokat árulnak az utcán: sült kolbászokat, forró fánkot, a kicsit sem svéd paellát, mézeskalácsot, forralt bort, ezerszínű nugátot, és isteni gyümlcslekvárokat. Egy biztos, a sült hal törtkrumplival, lilahagymával kihagyhatatlan (csakis lerobbant lakókocsiból árultat szabad venni) hideg ellen pedig glögg, és forró málnáspite vaníliahabbal... nagyon tuti :-)
A szállásunk Fridhemsplanon volt, jól bevált hostelben, ahol főzni is lehetett, így utolsó este rákot sütöttünk fokhagymás petrezselymes szószban, és tésztát főztünk hozzá.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.