Megvártam, hogy értelmes méretűre növekedjen az ablakban a fűszernövényállomány: kétféle bazsalikom, tárkony, metélőhagyma, és kakukkfű burjázik a balkonládákban, úgyhogy idén végre kihagyhatom a boltban méregdrágán vett növénykék vásárlását. Ez persze nem indok arra, hogy ilyen sok időt kihagytam, de nem is nagyon volt időm főzni.
Először vettem az idén újkrumplit, kicsit elgondolkodtam a boltban, mert még korainak tartottam, de aztán nem csodálkoztam tovább, és elhoztam. A spárgát már régóta nézegettem, úgyhogy az nem volt kérdés. Ja, és megint valami szolíd fogyókúrafélét csinálok, úgyhogy óvatosan kellett főzőcskézni. A lelkiismeret ugyebár...
Hát ez lett belőle.
Hozzávalók:
50 dkg újkrumpli
1 csomag snack kolbász
fél csomag spárga
2 szál újhagyma
1 kis csokor kakukkfű
olívaolaj, zöldfűszeres só, bors
A krumplit megfőztem, és falatnyi darabokra szétnyomkodtam egy kiolajozott tálban. Rászórtam a karikára vágott kolbit, és rárendeztem a spárgát. Megsóztam (vettem valami szlovák fűszersót, nagyon finom) megborsoztam, és meglocsoltam olívaolajjal. A tetejére friss kakukkfű került. Fólia alatt 20 percig, majd fólia nélkül pirulásig sütöttem.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.