Anyukám pár hónapja kis cetlin adta oda kedvenc receptjét, amit azóta is mindig rakosgatok a péztárcám egyik zsebéből a másikba. Az csak egy dolog, hogy az anya-recepteknek mindig van egyfajta "jajjdehazamennék" hangulata, de ráadásul nem lehet az evésüket abbahagyni. Az aranygaluska nálunk mindig nagy sláger volt úgyhogy bátran ajánlom mindenkinek.
Hozzávalók:
fél kiló rétesliszt
2 tojás
2 dl tej
2 dkg élesztő
5 dkg porcukor
8 deka puha vaj
darált dió
Az élesztőt felfuttattam a tejben, egy pici cukorral. A többi hozzávlóval együtt puha tésztává gyúrtam. Amikor megkelt, kis gombócokat raktam belőle egy kivajazott tálba,megszórtam cukorral, és darált dióval, aztán betoltam a sütőbe.
Amíg sült, addig fél csomag vaníliapudingból fél liter tejjel, mézzel,csipet fahéjjal öntetet készítettem.
Egy adag az három -négy gombóc, plusz egy nagy löttyintésnyi öntet.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.