A Sparban találtam Jamie Oliver nevével konzumált fűszermalmokat, tehát adott volt, hogy ebből kell kreálnom valami ehetőt.
A köményes lime-os keveréket választottm, mert újabban egyre kevésbé szimpatizálok a pirospaprikás megoldásokkal, nem szeretem, ha minden úgy néz ki, mint egy pörkölt. A sertéshúst falatokra aprítottam, és jól beszórtam Jamie fűszersójával. Hagymát pároltam üvegesre egy serpenyőben egy kis olivaolajon, de dobtam rá egy nagy csipet cukrot, hogy egy kicsit karamelles legyen. Megpirítottam rajta a húst, majd felöntöttem két deci fehérborral, és két deci vízzel. Takaréko elfőztem róla a lét, végül kukoricás rizzsel tálaltam, és bazsalikommal díszítettem.
Ezzel a lendülettel kívánok mindneknek nagyon kellemes ünnepeket, és persze boldog új évet is, bár addig még találkozunk... :-)
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.