Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.07.08. 06:58 Balzsam...

A nagy lecsókészítő hadművelet.

 

Sok vendéghez sok lecsó kell. Örök igazság, érdemes megjegyezni, mert az öt adag per öt fő éegyenlet szinte mindig bukáshoz vezet. A kétszerszedő, szájukat nyalogató vendégeknek pedig nem lehet azt mondani, hogy üres a lábas, mert aztán még a végén csalódottak lesznek.

Eljött a "sokpaprikakétszázforint" időszak, tehát érdemes két csomaggal hazavinni, és akkor biztosan nem marad éhen senki.

Nálam extra feltét is van, még pedig feketeerdei sonka, az nagyon sokmindenhez bevált, egy kicsit füstös íze van, így nem kell nagyon más fűszrrel vacakoni.

A recept egyszerű, aprüra vágom a paprikát, és miután üveges lett a hagyma, rádobom, hogy megpárolódjon. Beledobom a falatnyi darabokra vágott sonkát, majd annyiszor két tojást, ahány adag készül, DE!!! A tojásokhoz keverek egy nagy evőkanál sajtkrémet ( most a joghurtos medve a kedvenc) mert ettől kicsit lazább lesz a végeredmény. Só, bors ahogy minden másba, ebbe is kell. De egyébként ennyi. Én kicsit túlsütve szeretem, hogy legyen egy kicsit erősebb íze. Ja, és aki bírja, annak a végén egy-két karika erőspaprika is mehet hozzá...  :-)   

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr51558242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sziszi 2008.07.08. 10:37:25

Paradicsomot nem teszel bele? A sajtkrém jó ötlet ki is próbálom.

Balzsam · http://balzsam.blog.hu 2008.07.08. 10:40:47

Nem igazán, bár ha van otthon, akkor beledobom, de mivel a cslaád nem igazán szereti, ezért legtöbbször kimarad.
süti beállítások módosítása