Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.05.15. 18:18 Balzsam...

Kicsi satnya szépségem...

 

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy délután négykor hazaérve kanapéba huppanhattam, és magam elé vehettem a nap zsákmányát: fél kiló cseresznyét!!!

Igen, tudom hogy most sokan felhördülnek, hogy még csak május van, és hogy ez a cseresznye apró, meg satnya, meg vizes, meg minden baja van, ami csak a korai gyümölcsöknek lehet, de akkor is, én imádom.

Csak hogy tudomány is legyen a dologban, 10 deka cseresznyében 30 kalória van. Az meg külön érdekes, hogy a rózsafélék családjába tartozik.

Akinek van türelme, az kimagozhatja, és belenyomkodhatja kenyértésztába...amikor megsül, isteni illatú, ugyananakkor nem édes sütit kap. Az édesszájúak szórják meg fahéjas cukorral, és/vagy kenjék meg teavajjal.... nyerő....

Mindenesetre ma este tévénézéshez ez a fél kiló pont jó lesz...

 

1 komment

Címkék: cseresznye


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr56471390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi 2008.05.15. 21:31:56

Mi is ettünk az Annussal igai pécsi cseresznyét hétfőn :)) nagyon nyár van :))
süti beállítások módosítása