A csirkemáj mindig is nagy kedvenc volt nálunk, bár leginkább a vasárnapi levesből halásztuk szorgalmasan, az volt a legfinomabb falat. Aztán Buday Péter világosított fel, hogy májat enni okos dolog. Bár tartalmas ételek kézíthetők belőle, de kevés benne a kalória, ezért akár a fogyókúrában is fontos szerepe lehet.
Azóta szorgalmasan vásárolom a májat, és nem csak pástétomnak, de sok más fogáshoz is felhasználom.
Hozzávalók:
1 bögre rizs
30 dkg csirkemáj
1 fej vöröshagyma
Parmezánsajt
Só, bors, olivaolaj
Két személyre számolva egy bögre rizst főzök meg kevés sóval, előtte olivaolajon lepirítom a rizst. A májat falatnyi darabokra vágom, megsózom, és megsütöm. A végén borsot szórok rá. Összekeverem, majd félrerakom.
A hagymát felkarikázom, lisztbe forgatom, majd olajban hirtelen ropogósra sütöm.
A rizottóra ráhalmozom a májat, a sajtot lereszelem, egy tálkában tálalom a rizottó mellé, mindenki ízlés szerint adagolhatja a saját tányérjára....
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.