Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2009.03.27. 17:44 Balzsam...

Változások...

   Munkahelyet változtattam, új életet kezdtem. Gyakorlatilag ez az elmúlt egy hónap összegzése, aztán persze jó sokat agyalok az egészen, hogy miként alakítsam ki az új menetrendet (elmúlt a stressz miatti folyamatos fejfájás, jónéhány szabad délutánom támadt, stb)mert bármennyire is vártam, nem megy olyan egyszerűen a nagy változás.

Nehéz hetek vannak mögöttem, Kamilla a tengerimalackám két napja hosszú betegség után meghalt, szóval most még szomorú is vagyok. Napokig nem aludtunk, szemcseppentőből próbáltam etetni, de képtelen volt bármit is lenyelni szegény, annyira rossz volt neki.... most üres nélküle a lakás.

Az új munka (munkák, mert kettő is van) érdekes, izgi. Utazási magazint szerkesztek, ami országjárással, és persze sok-sok gasztroélménnyel jár. A múlt héten Farkasmály pincesorán forgattunk, ahol Guszti barátunk kenyérlángost sütött.  Életemben nem láttam még pasit ilyen szépen beszélni a kenyértésztáról, nagyon kiváncsi voltam, hogy az ő keze alatt hogyan alakul a tészta. A hagyományos (liszt-kovász-víz) kenyértésztát órákig dagasztotta-kelesztette, amikor a forgatás kedvéért ki akartuk vinni a kemence elé, majd megszakadt a szive, mert tudta, hogy károsodni fog, és a végén hatalmas műgonddal kente meg fokhagymával, tepetődarával, és fedte be tejföllel-sajttal.... 

Guszti műremeke isteni volt, és persze nem szabad kihagyni a helyi borokat sem. Farkasmály igazi hangulatos kirándulóhely, lrdemes oda ellátogatni...

 

3 komment

Címkék: munka utazás gasztro bor pince gasztronómia víz dagaszt kemence kovász sütés balzsam liszt guszti farkasmály kenyérlángos


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr731029679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

AlienLive 2009.03.27. 19:36:06

Szia Adél!

Kedvenc borvidékem a mátrai ezen belül is Farkasmály. Ha legközelebb arra jársz a 23-as pincészetben Dudás Ferenc boraiból válogass. Kiváló minőségű borok.

Alien

palócprovence 2009.03.29. 11:46:45

Gratulálok az új munká(i)dhoz, biztosan sok örömed lesz benne! És ahogy látom, nekünk is. :)
Részvétem Kamilla miatt!
süti beállítások módosítása