Amióta nem nagyon eszem kenyeret, nincs itthon olyan buci, vagy zsemle, amibe krémlevest lehetne kanalazni. Ma mégis ilyesmire voltam éhes, úgyhogy elővettem a krumpli, és hagymakészletet, amit múlt héten Anyukám gondosan feltankolt. Ennek a levesnek az a titka, hogy lassú tűzön, türelmesen főzzük, és bár kételyeket ébreszt az emberben a tudat, hogy szinte csak hagymából főzzön levest, az eredmény garantált. Szóval lassan, türelmesen kell rotyogtatni, hogy minél lágyabb legyen a leveskénk...
Hozzávalók
2 fej vöröshagyma
2 fej sonkahagyma
2 fej főzőhagyma
8-10 fej fokhagyma
2-3 szem krumpli
1/2 dl olívaolaj
1 leveskocka
1 dl tej
1 dl tej
szárított erdei gomba, petrezselyem, fehérbors
Elkészítés:
A hagymákat apró kockákra vágtam, és megfuttattam az olaj három negyedén. Felöntöttem vízzel, és beledobtam a leveskockát. Lassú tűzön főzni kezdtem, és addig rotyogtattam, míg a krumpli magától szétesett. Fehérborssal ízesítettem, és felöntöttem tejjel. Még egyszer felforraltam, majd botmixerrel átzúztam az egészet, és addig forraltam, amíg szép krémes lett.
A tálalásnál pár csepp olívaolajat, apróra vágott erdei gombát, és petrezselymet szórtam a tetejére...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.