Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.06.15. 10:02 Balzsam...

Sajtok az Alföldről

 

  Nagy sajtrajongó vagyok. Ha új helyen járok mindig bekukkantok a sajpultba, hogy van-e olyan finomság, amit még nem kótoltam, és veszek pár falatnyit a kiszemelt áldozatból. Munkaügyben jártam egyszer Izsákon, a Garabonciás satüzemében. Ott találtam meg a szerintem legfinomabb sajtot a világon. Ez egy zöldfűszeres kecskesajt, amiből aztán már többször találtam nagyobb bevásárlóközpontokban, de ott frissen megkóstolni, na az az igazi.

Persze a többi sajtjukat is csak ajánlani tudom, ráadásul az érlelő látványa a végtelen sajtos polcokkal, na az semmihez sem fogható. A másik kedvenc az a joghurtospohárnyi pici sajtokból került ki, ami grillezve isteni finom egy kis almás salátával. Ja, és nyílt Kecskeméten szaküzletük, úgyhogy mostmár van fix beszerzési forrás ....

 

1 komment · 1 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr35521015

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Big Tex Flags 2018.08.29. 19:00:02

... jött a sors fintora egyszer csak... :) - T L T C Bulldogság

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vihartanya 2008.06.15. 10:37:24

Sziasztok!
Én múltkor márványsajtos csőben sült zöldbabot csináltam. Köretnek és főételnek is nagyon jó. Vegások előnyben! Gyors és egyszerű.
Összekevertem 1 tejfölt egy tojás sárgájával, belemorzsoltam a márványsajtot (bármilyen sajt jó). Ízlés szerint bors, só- de én semmit nem raktam bele és így is nagyon finom lett. (Vigyázzatok mert a sajt lehet nagyon sós vagy fűszeres, ha erőset választotok!) És ezt a "cuccot"összekevered egy üveg zöldbabbal. A tetejét még 1-2 darabka sajttal szórd meg. Be a sütőbe, közepes hőfokon pirulásig sütni.
Brokkolival és karfiollal is isteni!
Jóétvágyat!
süti beállítások módosítása