Lassan kényszerkiürítést kell tartanom a fagyasztóban, jövő héten ugyanis megérkezik az első adag gyümölcs cseresznye és eper formájában. Szeretek kis csomagokat elraktározni a mélyhűtőben, szerintem nincs is annál jobb érzés, amikor télen előkerül egy adag meggy, vagy felkockázott sárgadinnye.
A legutolsó csomag tavayról egy adag mézédes meggy volt, amiből ránézésre meggyespite kivánkozott. ELővettem ugyan Joanne Harris Francia konyháját, de aztán csak nagyjából olvastam el a receptet, szóval az történt amit pár napja már leírtam a szakácskönyvekkel kapcsolatban.
Anyukám sokáig kitartó tojásadományának köszönhetően bővében voltam szép sárga tanyasi tojásnak. Úgy kezdtem, hogy kb 10 tojásból piskótatésztát kevertem, amibe belepottyantottam egy nagy kanál vajat is. Sőt, elővettem a Tesszalonikiből hozott vaníliaesszenciát, és abból raktam bele.
A meggyeket kimagoztam, a kivajazott tortaformába öntött tésztára szórtam. kb háromnegyed óra alatt sült meg, de érdemes tűpróbát tartani, mert nekem vissza kellett raknom egy kicsit. A végén cukrot karamellizáltam, és a forró mázat rácsorgattam a sütemény tetejére....
Ja. A meggyet alaposan ki kell nyomkodni, mert különben tocsogni fog a süti alja...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.