Olyan vagyok, mint az egyszeri lány aki mindenre rácsodálkozik, megfogadja, hogy betartja a szabályokat- elvégre abból baj nem lehet, aztán tojik rájuk. Van a hűtő tetején sok-sok szépséges szakácskönyv, szorgalmasan vásárolok újabb és újabb darabokat, aztán még meg is nézegetem őket, gúvadó szemekkel fogadom meg, hogy azt a gusztát, meg azt akis könnyűt megcsinálom, aztán valahogy nagyon ritkán veszem őket elő. Pedig sok hasznos dolog van bennük, csak én nem vagyok az a "végy két tojást" tipus. Inkább kitárom a hűtőajtót, és mindent bele alapon készítek vacsit.
Kedvencek viszont szakácskönyvben is vannak, pl a (középtájt látható) Görög kulinária. Na az mindent visz. De inkább a Provance című kötetet ajánlanám, ami leginkább utikönyvvel párosított gasztrolexikon. Akit érdekel a téma, az rongyosra fogja olvasni, mert nemcsak a klasszikus francia konyha alapfogásai vannak benne, de még a különleges aprócukorka készítése, vagy a gyümölcskandírozás fogásai is megtalálhatók benne.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.