Igen, készülök, tegnap kiderült, hogy idén nemcsak nyaralni megyek Görögországba, hanem talán még egy kis munka is lesz...
Találtam a hűtőben egy doboz fetát (tudom, hogy csak a görög gyártmány az igazi) és nálam ilyenkor mindig készül egy olyan dolog, amire még nem találtam nevet, de legutóbb Petra barátnőmmel csúnyán bezabáltunk belőle..
Szóval befőttesüveg kell, amibe belekockázom a sajtot. Közé szemesborsot szórok, és némi bazsalikomot, oregánót... Aztán jöhet 1-2 gerezd fokhagyma, és az egészet feltöltöm jó minőségű olivaolajjal. Amíg az egészet belepi az olaj, addig nincs gond, de könnyű rájönni, hogy a krémes olajos elegyet nemcsak pirítósra lehet kenni, vagy horiatiki salátára halmozni, hanem bizony tésztára is jó, sőt húst is lehet benen sütögetni, mert a kis sajtcafatok istenien rásülnek a pecsenyére.... ja, nem tudom, meddig lehet eltartani... eddig mindig három nap alatt elfogyott....
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.