Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.01.02. 17:31 Balzsam...

Lisztből bármit...

Tudom, hogy a snassz, bármelyik konyhaszekrényben lapuló liszteszacskóból bűn kenyeret sütni, de a kényszer az kényszer, és punktum. Az meg már a szomszédasszony bűne, hogy mindenféle nagy szelet vajaskenyerekről áradozik, amikor nálam olyan sűrűn van a szekrényben kenyér, mint (és ezen most elgondolkodom, mert nem is tudok hasonlatot) krumpli. Utóbbit még nem is vettem, mióta hont foglaltam a kéglimben... az meg már jó fél éve volt. Na mindegy, ha van otthon liszt, meg porélesztő, akkor tényleg már csak az állagjavítókon kell agyalni, de erre a célra kiváló a tej, egy gerezd fokhagyma, egy löketnyi bazsalikom, oregano, csipetnyi bors... és a képen látható az eredmény.

Hozzávalók:

30 dkg liszt

1/2 zacskó szárított élesztő

tej, vagy víz

csipet cukor

olivaolaj

A többi a szokásos: keverd össze, masszírozd kicsit, keleszd meg a konvektor tetején, aztán sütőbe vele.... nézegesd néha, ha már kenyérkinézete van, akkor vedd ki, spricceld meg vízzel (kéz a csap alá,aztán sutty a tetejére)

Nnna....     Ja, a sonka jót tesz neki... :-) 

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér sonka fokhagyma mediterrán bazsalikom liszt oregano olivaolaj


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr7282271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása