Igazából Palócprovence blogjáról vettem a fokhagymaleves ötletét, de aztán nem tartottam a receptben leírtakat, mert még mindig a "dobáljunkmindentafazékba" tipusú főzés lelkes híve vagyok. Jól átfagyva értem haza, úgyhogy a hagymaleves volt a legjobb megoldás az aktuális állapotra.
A fokhagymákat megpucoltam, beledobtam a vízbe őni, mellédobtam a leveskockát, és a meghámozott, felkockázott krumplikat. Lehet kísárletezni, én most egy kis bazsalikomot dobtam bele, de szerintem a tárkony, vagy a kakukkfű is simán passzol hozzá. Kicsit belenyúltam a botmixerrel, és a végén füstölt sajtot kockáztam bele, ami mire az asztalra került a leves, kicsit felolvadt, és krémessé tette a levest.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
palócprovence 2009.01.27. 10:00:10
palocprovence.blogspot.com/2009/01/szakacskonyves-korkerdes.html