Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.12.09. 08:51 Balzsam...

Csokis, barackos...

A kalács bizony sokmindenre jó. Először is, isteni dolog dögönyözni a tésztáját, mert közben langyos tej, és vanília illata terjeng a konyhában. Másodszor nálam a top 10 látványban van, amikor sül a kalács, és lehet leskelődni rá a sütő ablakán keresztül. Harmadszor amikor először felszelem, na annak van még hihetetlen hangulata. Vagy amikor harmadnap tejbe aprítom a kalácsfalatokat, és beteszem kicsit a mikróba, hogy kiolvadjon a töltelék, és a tejből édes massza legyen. Ez a kalács pedig mindennek a teteje. Aki tud jól bevált saját receptet, annak csak annyi dolga van, hogy mielőtt fonatot készít a tésztából, kicsit bemetszi az ágacskáit hosszában, és csokoládét, aszalt barackot, vagy éppen nutellacsíkot tömköd bele. Aztán nyílás visszazár, fonat elkészít. Amikor készen van a kalács, akkor csak annyia a dolog vele, hogy felszeletelés után vékonyan meg kell kenni a kalácsdarabokat.

Akinek nincs bevált tésztája, annak íme:

 

fél kiló liszt, annyi tej, amennyit felvesz, negyed vaj, cukor, vanilincukor, szárított élesztő. Jól kidolgozni, keleszteni, megsütni, ennyi...

 

Szólj hozzá!

Címkék: csokoládé élesztő vaj cukor szárított liszt hellókarácsony aszaltbarack


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr74812593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása