A vajalja a világ legegyszerűbb étele, nekem leginkább a gyerekkort idézi. Bár Anyukám mindig a piacon vette a reggelire/vacsorára való finomságot, én most megpróbálkoztam vele otthon, és sikerült. Lényegében egy csomag vajat kell felhevíteni, és annyi lisztet kell benne lesütni, hogy közepesen sűrű masszaként lehessen kavargatni a serpenyőben. Amikor már karamellszínű, és illatú, akkor valami kis hőálló edénybe kell önteni, és megvárni hogy meghűljön. A hűtőben kell keményre dermeszteni, és utána ízlés szerint késsel, kalapáccsal, kisbaltával nekiesni, mert tényleg betonállagú. Én magos kenyérrel, és újhagymával tálaltam...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.