A banános kalács nálam nagy kedvenc, még Jamie Oliver könyvéből készítettem először. Bár a banánnak köztudottan magas a kalóriatartalma, hát még ha kaláccsal, mézzel meg vaníliaöntettel kombináljuk, szóval jobb nem is belegondolni abba, milyen gonosz dolog is a banános kalács. Na de hát nagyon finom, szóval meg kell sütni és kész.
Hozzávalók:
4 db érett banán
fél kiló liszt
2 dl méz (én most bodzamézet használok)
2 dl tej
1/2 dl olaj
pici vaj
pici cukor
A tejből, élesztőből, cukorból álló keveréket állni hagyjuk, amíg fel nem fut, majd a lisztkupacra öntjük az olajjal, másfél deci mézzel, és 3 leturmixolt banánnal együtt kalácstésztát gyúrunk belőle. Jó 20 peces dagasztás után pihenni hagyjuk, majd betoljuk a sütőbe. Érdemes egy kicsit sütés előtt megkenni mézzel, és a tetejére banánkarikákat tenni, amik szépen puhára sülnek a szirupban.
Torkosoknak ajánlom, hogy készítsenek hozzá híg vaníliapudingot. Istnei a kettő együtt...
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.