Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2009.05.12. 06:42 Balzsam...

Egy kondér birka

 

Na, csak zanzásítva, mert bár nagyon el vagyok maradva, azért szembejött egy két dolog, amirl írni kell. Karcagon jártunk, birkafőzőknél vendégeskedtünk munkaügyben. Egyébként is imádom a birkapörköltet, de amit ott kaptunk, az hibátlan volt. Arrafelé öntöttvas román lábasban rotyog a baripöri, az edényt kikenik zsírral, és hagymát futtatnak rajta, aztán mehet rá a hús. Víz állítólag nem kell rá (bár erre a hírre a tarkómig szaladt a szemöldököm), állítólag enged saját levet. Ízesíteni sóval, borssal, pirospaprikával kell, és némi fokhagymával félúton. A pörkölt persze akkor jó, ha megáll benne a kanál. (A mellékelt ábra is mutatja...) Speckó lábast a bácsik szerint romániában lehet venni, az ára pedig két birka (a bariárfolyam kb 30ezer körül mozog mostanság). Ja és a pöri közepébe beleteszik a fűszerezett fejet is, ezt (bármilyen meglepő) a vendég kapja... ez a legfinomabb falat... 

Szolgálati közlemény: hamarosan visszatérek rendesen, és igazán... addig kitartás, főzzetek helyettem is... :-)

Szólj hozzá!

Címkék: étel birka pörkölt hagyma gasztronómia hús zsír bors karcag balzsam lábas pirospaprika


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr451116403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.