Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.08.09. 13:50 Balzsam...

Szombat délutáni kedvenc...

  A banános kalács nálam nagy kedvenc, még Jamie Oliver könyvéből készítettem először. Bár a banánnak köztudottan magas a kalóriatartalma, hát még ha kaláccsal, mézzel meg vaníliaöntettel kombináljuk, szóval jobb nem is belegondolni abba, milyen gonosz dolog is a banános kalács. Na de hát nagyon finom, szóval meg kell sütni és kész.

Hozzávalók:

4 db érett banán

fél kiló liszt

2 dl méz (én most bodzamézet használok)

2 dl tej

1/2 dl olaj

pici vaj

pici cukor

A tejből, élesztőből, cukorból álló keveréket állni hagyjuk, amíg fel nem fut, majd a lisztkupacra öntjük az olajjal, másfél deci mézzel, és 3 leturmixolt banánnal együtt kalácstésztát gyúrunk belőle. Jó 20 peces dagasztás után pihenni hagyjuk, majd betoljuk a sütőbe. Érdemes egy kicsit sütés előtt megkenni mézzel, és a tetejére banánkarikákat tenni, amik szépen puhára sülnek a szirupban.

Torkosoknak ajánlom, hogy készítsenek hozzá híg vaníliapudingot. Istnei a kettő együtt...

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr1607978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.