Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.06.19. 06:16 Balzsam...

Egy üveg borból...

 

 Tegnap este flikkflakkozni kellett kedves vacsoravendégeimnek, akik felváltva hívogattak fogyókúrás-lisztmentes-hízókúrás igényeket bejelentve. A nőegylet tagjai aztán a képen látható sültet kapták, amit a Görög kulinária című gasztrokalauzból néztem ki nekik.

A szofrito a Jón-szigetek különlegessége, de aztán a tegnapi tapasztalatok szerint itt is megállja a helyét.

Bár a recept borjúhúst ír, én tegnap csak sertéstarját kaptam a hentesnél, szóval a korfui szakácsok foghatják a fejüket...

Az a lényeg, hogy az olivaolajon megpirított húst fel kell önteni fehérborral, és abban kell készre párolni. Én mellédobtam egy egész fej zsenge fokhagymát, két marék répakockát, és egy nagy marék petrezselymet is, és ebből lett egy isteni finom selymes szaft a végén, mit tálaláskor rá lehet önteni a hússzeletekre. 

Hozzávalók:

1 kg sertéstarja (eredetileg borjúhús)

2 dl extraszűz olivaolaj

1 üveg száraz fehérbor

1 fej fokhagyma

1 nagyobb sárgarépa

1 csokor petrezselyem

só, bors

 

 

2 komment

Címkék: bor répa fokhagyma tarja olivaolaj petrezselyem


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr33528354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi · http://www.flickr.com/photos/eperlevel 2008.06.23. 20:55:08

Tanusíthatom, nagyon finom volt :))

olgi 2008.06.26. 09:02:31

hmmmmmmmmmm....imádtam! igaz, aludni alig tudtam tőle!!!