Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.05.18. 12:32 Balzsam...

Rizottó, ahogy én szeretem...

 

A csirkemáj mindig is nagy kedvenc volt nálunk, bár leginkább a vasárnapi levesből halásztuk szorgalmasan, az volt a legfinomabb falat. Aztán Buday Péter világosított fel, hogy májat enni okos dolog. Bár tartalmas ételek kézíthetők belőle, de kevés benne a kalória, ezért akár a fogyókúrában is fontos szerepe lehet.

Azóta szorgalmasan vásárolom a májat, és nem csak pástétomnak, de sok más fogáshoz is felhasználom. 

Hozzávalók:

1 bögre rizs

30 dkg csirkemáj

1 fej vöröshagyma

Parmezánsajt

Só, bors, olivaolaj

 

Két személyre számolva egy bögre rizst főzök meg kevés sóval, előtte olivaolajon lepirítom a rizst. A májat falatnyi darabokra vágom, megsózom, és megsütöm. A végén borsot szórok rá. Összekeverem, majd félrerakom.

A hagymát felkarikázom, lisztbe forgatom, majd olajban hirtelen ropogósra sütöm.  

 A rizottóra ráhalmozom a májat, a sajtot lereszelem, egy tálkában tálalom a rizottó mellé, mindenki ízlés szerint adagolhatja a saját tányérjára....

Szólj hozzá!

Címkék: hagyma máj sajt parmezán rizs


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr95475199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.