Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.05.03. 10:55 Balzsam...

Mesés vagyon, álomkégli? Muhaha...

Van az a vicc. Az aranyhalról, akit megettek. Nem emlékszem rá, de biztos jó lehetett.

 

Anyukám mindig a kedvünkben jár, most éppen a környék össszes kivánságteljesítő tipusú apróhalát sütötte meg nekünk, hogy a munkát ünnepelve nehogy kis nasi nélkül maradjon a família. Merthogy ezzel nem lehet jóllakni, viszont isteni finom.

Anyukám receptje szerint:

A megtisztított, kbelezettt apró halakat (törpeharcsa, kárász, keszeg) be kell sózni és egy órát pihentetni.

Aztán tojásba, majd paprikás-borsos lisztbe megforgatva kisütni. Sokáig kell sütni, hogy a kis halak még kisebb szálkái ropogósra süljenek, így nem kell egyenként böngészni...

 

Szólj hozzá!

Címkék: tojás paprika bors keszeg kárász törpeharcsa liszt


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr65451996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.