Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.04.18. 13:29 Balzsam...

Édes

 

 A jobb cukrászatokban (vagy az álminimalista, "teislehetsztiptopkonyhatündér" tipusú főzőcskeműsorokban) néha látni cukrozott ibolyát.  A lila apróságot régóta vadászom, itthon nem igazán lehet kapni, sőt még a receptjét sem találtam meg sehol. A nagyim kertjében ipari mennyiségben terem, bár láthatjátok, ez nem a klasszikus lila, inkább a fehér-átmenetes. Azon töprengtem, hogy ha leszedem, és valami kandírozásfélét elvégzek rajta, összetöpped, megcsúnyul. Más ötletem nem nagyon van, aki tudja a receptet, az súgjon... :-)

5 komment

Címkék: mami ibolya


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr74431420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nana · http://www.vegasztromania.blogspot.com 2008.04.18. 18:52:45

a culinarisban pont ma láttam üvegben eltett kandírozott ibolyát! :)
(www.culinaris.hu)

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.04.18. 21:33:20

Ezt a kört már én is lefutottam, amikor nálunk virágzott az ibolya a fák alatt :) Kandírozott ibolya néven találtam pár receptet magyarul is, ezek pont ugyanolyanok, mint amiket angolul találtam candied violet címszó alatt. Végül nem csináltam meg, majd jövőre.
www.gportal.hu/gindex.php?pg=316299&nid=67121&PHPSESSID=54a2b941b4dddf8c1f654af09f2c7f3d

Balzsam · http://balzsam.blog.hu 2008.04.21. 07:53:01

Ezért mégiscsak viccesebb otthon a maminál ibolyát szedni, mint a culinárisból hazavinni. Egyébként a Culinaris nálam tiltott zóna. Képes vagyok nyomorba dönteni megam néhány fincsiségért... :-)

Balzsam · http://balzsam.blog.hu 2008.04.21. 08:19:29

-megnéztem, ez a "kicsitpepecs" kategória, azt hiszem menni fog :-)
köszönöm szépen az ötletet

Merci · http://prante.wordpress.com 2008.05.01. 22:22:30

nagyon szívesen, majd mesélj, milyen lett :)