Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.03.31. 21:18 Balzsam...

Hmmm.....

 

Emlékeim szerint a disznóvágások alkalmával a velőt mindig a gyerekek kapták. Egy csekély méretű aggyal rendelkező malacka kicsi kincse ugyanis páratlan finomság. Tehát aki megkapta, az elfelejtette, hogy 1. hideg van, 2. a felnőttek csakis az oldalszalonnák, és a kolbászhús közelében érzik jól magukat, 3.  a kályha mellett gubbasztani csakis valami isteni finomság társaságában lehet.

Így nem is csoda, hogy önző módon mindig azt a pillanatot vártam a legjobban, amikor Anyukám belibbent egy kistányér frissen sült velővel...puha kenyérrel, és hagymás káposztával tökéletes...

Hozzávalók 2 főre:

30 dkg  sertésvelő (csak megbízható helyről)

olivaolaj

só, bors

A velőt megtisztítjuk, lehúzzuk róla a hártyát, eltávolítjuk a véres részeket, majd megmossuk, lecsepegtetjük. Megsózzuk, majd egyujjnyi olajban mindkét oldalát megsütjük. Akkor jó, amikor karamellszínű kéreg kezd képződni az edényhez érő részeken. Fontos: jól süssük át!!! Amikor kivesszük az olajból, papírtörlőn leitatjuk a felesleges olajat, és frissen őrült borssal megszórjuk. Friss pirítóssal kínáljuk.

Hagymás káposzta: savanyú káposztába  vékonyra karikázott lilahagymát, és egy löttyintésnyi olivaolajat keverünk.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr100405700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása