Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.03.10. 19:25 Balzsam...

Csak úgy fakadnak a rügyek, meg miegymás....

 

Persze nem megy minden olyan egyszerűen, de azért vannak némi jelei a teletlenedésnek. Barátok határozatot hoztak: klub csak péntekenként. Ennek komoly következményei lesznek, amit nem árt szem előtt tartani.

1. Koncentrálódnak a zabapartik.

2. Nem elégszünk meg holmi "kend a kenyérre" vagy "süssél palacsintát" vagy "tésztanap" tipusú összejövetelekkel...

3. Statisztikailag péntekre (max. szombat reggelre) fog esni a legtöbb káromkodással egybekötött fogyókúrás fogadalom....

4. Ettől még nekünk jó lesz.

Mindezek első jelei már meg is mutatkoztak. Gergő csülökpartit hirdetett, gyűltek is a népek szép számban. A recept biztosan jogvédett, de mindent a gasztroblogger társadalomért: én most kiadom a titkot.

Csülök egy szépséges malacka tulajdona volt, de miután kiadta lelkét, már nem volt rá szüksége. Szóval bepácolták pálinkába, sóba, és kakukkfűbe egy napra.

Bevallom nőiesen, bár mindenféle elvetemült dologba képes vagyok bepácolni húsokat (emlékeim szerint Ligeti Laci még a fahéjas mézes megoldásra is megtanított) de ettől kettéállt a fülem. És nem csak az enyém.

A lassú tűzön, kívül ropogósra, belül vajpuhára sütött hús ugyanis valami mámor volt. A bőre fényes, a belseje picit rózsaszín, szóval maga a tökély.

Tökmagolajban sütött tepsis burgonya járt hozzá....

 

 

 

 

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr76374834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szilvi 2008.03.18. 21:42:26

Májast méééééég :)
süti beállítások módosítása