Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.02.22. 06:57 Balzsam...

Kalimera....

 Igen, készülök, tegnap kiderült, hogy idén nemcsak nyaralni megyek Görögországba, hanem talán még egy kis munka is lesz...

Találtam a hűtőben egy doboz fetát (tudom, hogy csak a görög gyártmány az igazi) és nálam ilyenkor mindig készül egy olyan dolog, amire még nem találtam nevet, de legutóbb Petra barátnőmmel csúnyán bezabáltunk belőle..

Szóval befőttesüveg kell, amibe belekockázom a sajtot. Közé szemesborsot szórok, és némi bazsalikomot, oregánót... Aztán jöhet 1-2 gerezd fokhagyma, és az egészet feltöltöm jó minőségű olivaolajjal. Amíg az egészet belepi az olaj, addig nincs gond, de könnyű rájönni, hogy a krémes olajos elegyet nemcsak pirítósra lehet kenni, vagy horiatiki salátára halmozni, hanem bizony tésztára is jó, sőt húst is lehet benen sütögetni, mert a kis sajtcafatok istenien rásülnek a pecsenyére.... ja, nem tudom, meddig lehet eltartani... eddig mindig három nap alatt elfogyott....

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr100349375

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.