Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2009.05.25. 07:12 Balzsam...

Grillszezon

  Grillezett padlizsát sokféleképpen lehet készíteni. Nyilván az alap az adott, mármint hogy beirdaljuk a félbevágott padlizsánt, a lényeg azonban utána történik.

  Én meg szoktam locsolni extraszűz olívaolajjal, sózni, borsozni szoktam, és forró grillapra nyomom, majd leborítom vastag alufóliával. Amikor az alja már szinte fekete, a közepe meg pont puha, akkor van készen. Az öntet mindig más. Most éppen fokhagyma, tárkony, bazsalikom, metélőhagyma, kakukkfű,só, és bors került az olívaolajba, ezt csorgattuk rá a sült zöldségre, és kentük kenyérre (rozskenyérrel a legfinomabb). 

 

Szólj hozzá!

Címkék: étel gasztro gasztronómia padlizsán bazsalikom olívaolaj bors grill tárkony balzsam metélőhagyma


A bejegyzés trackback címe:

http://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr821141878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.