Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2009.03.11. 11:48 Balzsam...

Avarillatú...

Felrakom gyorsan ezt a levest, mert pár nap, és már csak tavaszi ételeket illik készíteni. Pedig a galambgomba leves mindig finom, csak valahogy ritkán készítek. Most is csak szárított gombát lehetett kapni, kiegészítettem egy kis snassz championnal, hogy gazdaságosabb legyen. Sok zöldfűszert bír el, úgyhogy csak szórjátok bele bátran...

Hozzávalók:

20 deka galambgomba,

20 deka championgomba

2 szem krumpli

2 deci fehérbor

1 leveskocka

egy kancsó víz

zöldfűszerek: petrezselyem, tárkony

fenyőmag, pamezánsajt, vaj

A felaprított gombát vajon megfuttatom, és felöntöm a borral. beledobom a leveskockát, a felaprított krumplit, a fűszereket és az egészet puhára főzöm. A végén megszórom sajttal, és fenyőmaggal.

2 komment

Címkék: leves gasztro krumpli hagyma gomba víz galamb fehérbor tárkony szárított balzsam petrezselyem leveskocka


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr63995646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

neurotoxin 2009.03.15. 22:15:39

Nagyon szép és jól megírt, csak nem hivatásszerű médiákus?

Balzsam... 2009.03.16. 05:27:53

hű, Te pedig valami pszichodoki lennèl? Egyèbkènt talàlt :-)
süti beállítások módosítása