Balzsam- a gasztroblog

Szórd bele, keverd össze, kend rá, edd meg....

Fotóalbum

2008.11.21. 05:44 Balzsam...

A gyár...

 

  Imádom a marcipánt, és bevallom gyanakodva nézek azokra, akik nem szeretik. Mint a dohányosok a nemdohányzókra. Nem tudom, hogy mit váltana ki a bagósokból a dohánygyár, de hogy belőlem a marcipán előhozta a gyermeki lelkesedést, az biztos. Munkaügyben voltam ott, míg a kollegám a kamerával járta az üzemet, mi is belekóstolhattunk a marcipándinasztia műremekeibe: a sarokban szerényen meghúzódó állványon kis golyócskák sorakoztak, azt az utasítást kaptuk, hogy kötelező megkóstolni, mert az a csúcs. A pisztáciás krémes bonbon- mint kiderült- nemcsak a főnök kedvence: Igyekeztünk minél több időt tölteni a tálcák közelében.

A szaloncukorhoz való marcipánban látszólag nincs semmi csiribiri: egy kiló nyers, hámozott és darált mandulához egy kiló finomított kristálycukrot adnak, aztán lecsukják az űrhajó ( Orion) kinézetű keverőgépet és hagyják dolgozni egy fél órácskát. A végeredményt a raktárakban néztük meg. Színes, illatos, kispárnányi masszák sorakoztak a polcokon, legszivesebben mindet megkóstoltuk volna. 

Az alapanyag innen ügyes asszonyokhoz kerül, akik ugyanolyan gyorsan tudnak rényszarvast alkotni belőle, mint mondjuk szaloncukrot csomagolni. Ja, és még egy apróság: minden marcipánfigura picit balra néz. Ettől bájosabbak. Már amíg le nem harapják a fejüket :-D     

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://balzsam.blog.hu/api/trackback/id/tr79780606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lekvároskukta · http://lekvaroskukta.blogspot.com 2008.11.21. 09:20:28

Mázlista :))
Ezért is, meg a kisoroszlánokért is.
(Ők az abonyiak, ugye?)

Balzsam... 2008.11.21. 09:24:40

Igen, ők az abonyi oroszlánok :-) és igen, mázlista vagyok :-)
süti beállítások módosítása